Известният журналист, телевизионен продуцент и водещ, документалист и писател Георги Тошев ще гостува утре в Шумен с представяне на книгата на Татяна Лолова „Дневници & Делници” и документалния 30-минутен филм за актрисата „Портрет на една дама”.

Срещата с шуменци ще бъде на 3 юни от 17:30 ч. в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров”, която е и организатор на проявата.

Сред големите проекти на Георги Тошев са изследванията му, свързани с живота на големи имена на българското кино и театър като Катя Паскалева, Невена Коканова, Стефан Данаилов, Рада Спасова. Сред тези имена е и незабравимата Татяна Лолова. Георги Тошев е редактор на автобиографичната й книга „Дневници & Делници” и режисьор заедно с Ема Константинова на документалния филм за актрисата „Портрет на една дама”.

Георги Тошев работи дълги години в различни печатни медии, но най-голяма популярност му носят телевизионните продукции, в които участва. В продължение на две години е автор на предаването „Артефактипо БНТ. През 2008 г. е главен редактор на музикалното риалити предаване „Мюзик айдъл”. Сценарист е в документалните филми „Всички обичат АББА”, „Накъде…”, „Тайният син на Салвадор Дали”, „Мулен Руж: Кабарето на Живота” и др. През 2012-та за филма си „Костурица. Балкански Хулиган” печели Голямата награда на Фестивала за документално кино в Румъния „Документ. Арт”. Автор и водещ е на популярните телевизионни предавания по bTV „Другата България” (от 2000 до 2008 г.) и „НепознатиТЕ” (от 2009-та и в момента).

ШУМ.БГ