Представителният тим на баскетболен клуб „Шумен“ завърши на трето място в регион Изток на ББЛ А  група за сезон 2020/2021. В мач за трето-четвърто място в региона шуменци се наложиха над „Черно море Тича-2“ с 80:78 след продължение.

Шампион на групата е „Шоутайм“ от варна. Тимът допусна само едно поражение в цялото първенство, а във финалния мач за титлата на регион Изток се наложи над „Шабла“ със 79:76. Двата тима ще представят региона на националните финали в ББЛ А група.

Припомняме, че от този сезон А баскетболната група при мъжете бе разделена на четири региона. Във всеки отборите играха всеки срещу всеки, след това плейофи, за да определят първите във всяка група, както и да разпределят квотите за националните финали, за които се класират първият и вторият във всеки регион.

За финали на първенството се класира отборът до 13 г. на БК „Шумен“, като клубът ще е домакин на заключителната фаза на първенството. 8 отбора в тази възрастова група ще играят в зала „Младост“, за да определят шампиона. Надпреварата е от 9 до 13 юни.
Осемте отбора участници бяха разпределени в две групи. В А група са Черно море Тича, ЦСКА, Берое и Балкан, а в група Б Група попаднаха БУБА Баскетбол, Славия, Шумен и Делфин.

Първите два отбора от всяка група се класират за полуфиналите на 12 юни, а ден по-късно ще бъдат определени и медалистите в турнира.

ШУМ.БГ