На 8 юни, от 17:30 ч. в РБ „Стилиян Чилингиров” гостува известният комик и илюзионист Ненчо Илчев с изкуството на магията и представяне на „Забранената книга за фокуси”, съобщиха от библиотеката.

При срещата си с шуменци илюзионистът Ненчо Илчев, който е ученик на българския маг Мистер Сенко, ще представи и някои от специалните си магически трикове.

Ненчо Илчев Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” в класа на проф. Стефан Данаилов и от 1997 г. е актьор в трупата на Театъра на българската армия. Става известен в края на 90-те години с фокусите си в предаването „Спукано гърне”, на което е и водещ, а след това с участието си в комедийното шоу „Комиците” по bTV.

Във филмографията на актьора Ненчо Илчев са заглавия като „Столичани в повече”, „Велика България”, „Стъпки в пясъка”, „Църква за вълци”, „Изневяра” и др. Носител е на награда „Иван Димов” за млад актьор за ролята му на Габриел Кънчев в спектакъла „Ножица-трепач” от Брус Джордан и Мерилин Ейбръмс и на награда „Максим” за поддържаща мъжка роля за ролята на Васенка в „По-големият син” от Александър Вампилов.

ШУМ.БГ