Бронзови медали спечели отборът на Областната дирекция на МВР в Шумен на Републиканското първенство за служители на вътрешното министерство, което се проведе в КК Албена.

В спор за класиране на финал на първенството шуменци отстъпиха на отбора на СДВР - София с 0:4 и по този начин се класираха на трето място в надпреварата, съобщиха от пресцентъра на шуменската полиция.

До медалите шуменските полицаи и пожарникари стигнаха след равенство 0:0 срещу отбора на ГДПБЗН и победи с 5:0 тима на Хасково и 1:0 над ОДМВР-Велико Търново.   

За голмайстор на турнира е отличен шуменецът Борис Марков, който записа в актива си четири гола в двубоя от предварителните срещи с тима на Хасково. Купата на отбора бе връчена от ст. комисар Чавдар Атанасов, председател на „Спортна асоциация-МВР“.

„Изключително доволни сме от резултатите, които постигнахме. Показахме добра, спортсменска игра. В отбора, освен полицаи, бяха включени и пожарникари, но се получи много добър синхрон. Имахме възможност да проведем и контролни срещи, благодарение на финансовата подкрепа на фирма „Алкомет“, коментира след първенството наставникът на шуменския тим ст. инсп. Младен Борисов от ОДМВР-Шумен.

В надпреварата, която се провежда в курортен комплекс Албена, участват 15 отбора от страната. Организатор е „Спортна асоциация-МВР“.

ШУМ.БГ