Криминалисти от областната дирекция в Шумен установиха и задържаха извършители на кражба на катализатор от лек автомобил в града. Кражбата е от 2 юни от паркинг до предприятие на ул. “Тракийска“ в Индустриалната зона, а сигналът е подаден в полицията от 53-годишен шуменец.

Били предприети незабавни действия от страна на униформените, като била получена информация и от граждани за автомобил с мъже със съмнително поведение. Те съобщили и част от регистрационния номер на колата, с която са се придвижвали извършителите. След потърсено съдействие и от съседните областни дирекции, крадците били задържани.

Автомобилът бил засечен от служители на ОДМВР- Русе в града и спрян за проверка. Мъжете в автомобила - 53-годишен мъж от Варна и 43-годишен от село Баново, общ. Суворово са конвоирани и задържани в РУ-Шумен.

При проведените процесуално-следствени действия, под ръководството на прокурор от районната прокуратура в Шумен, са иззети множество инструменти. Част от генерацията за отвеждане на изгорели газове е открита изхвърлена край Шумен. Изяснява се и съпричастността им към други кражби.

По време на задържането и направения личен обиск, в 43-годишния мъж от село Баново е намерено сгънато фолио с около един грам кафеникав прах, което по негови данни е хероин. Мъжът е криминално проявен с кражби, хулиганство, грабеж с нанасяне на телесна повреда, употреба на наркотици, управление на автомобил след употреба на наркотици и управление на МПС в срок на лишаване по административен ред. 53-годишният мъж от Варна също е криминално проявен, известен на полицията с изнудване, с телесни повреди, склоняване към проституция, управление на автомобил след употреба на алкохол, самоуправство. Взета му е мярка „подписка“, а 43-годишният с постановление на прокурор е с мярка задържане за срок до 72 часа, уточняват от полицията.

Работата по документиране на престъплението продължава.

ШУМ.БГ