Британският принц Хари и херцогинята на Съсекс Меган Маркъл станаха родители на второ дете, съобщава Би Би Си. Двамата вече имат дъщеря, която са кръстили Лилибет Даяна Маунтбатън Уиндзор.

Тя се е родила в петък в болница в Санта Барбара, Калифорния. В съобщение до медиите се казва, че детето и Меган Маркъл са в добро здравословно състояние, като се подчертава.

Очевидно кръстена на прабаба си кралица Елизабет II, Лилибет е 11-ият ѝ правнук и осма поред сред претендентите за трона. Принц Хари обясни, че са избрали това име за дъщеря си заради прякора на баба му - Лили.

Хари и Меган обявиха в средата на февруари, че ще ставата родители за втори път. Те вече имат момче на име Арчи. Преди това Маркъл направи спонтанен аборт.

В началото на миналата година двамата се отказаха от кралските си задължения и се преместиха да живеят в Калифорния. Само два месеца по-късно те разказаха в двучасово интервю за Опра Уинфри за расизма в кралското семейство и безсърдечието, с което са се сблъскали от първия момент, което довело цветнокожата американка до самоубийствени мисли.

Дневник