Отборите на „Енев“ Дибич и „Мълния“ Климент ще определят шампиона на областното първенство по футбол за сезон 2020/2021. Финалният мач за титлата на област Шумен ще се състои на 13 юни на ст. „Панайот Волов“ от 17,00 часа

„Енев“ Дибич и „Мълния“ Климент и този сезон доказаха, че са най-добрите отбори в последните години в областното първенство. Те спечелиха първите места в групите си и заслужено се класираха за мача за шампионската купа.

Отборът от Дибич за поредна година направи силни мачове и безапелационно стана първи в южната група с 67 т.  с 22 победи 1 равенство и 1 загуба.

В северната група „Мълния“ си осигури първото място в групата едва в последния кръг, когато победи с 1:0 основния си опонент „Никола Козлево“. Така тимът от Климент събра 60 т. след 20 победи и 2 загуби през сезона.

Преди „Енев“ и „Мълния“ да изиграят финалния мач тази неделя, на терена от 14,30 часа ще излязат тимовете на „Чавдар“ Двдядово“ и „Никола Козлево“ Никола Козлево, които ще определят носителите на бронзови медали в първенството.

Двата отбора останаха на вторите места в групите си и получиха правото да играят в малкия финал на шампионата. Тимът от Дивдядово записа 21 победи и 3 загуби и събра актив от 63 т. в южната група. На север отборът от Никола Козлево до последно преследваше първото място, но с 19 победи, 3 загуби и актив от 57 т. остана втори.

Заради пандемията от COVID 19 и други обективни причини през изминалите два сезона финал за титлата не се игра. Тази година от Областният съвет на БФС в Шумен организират мач между най-добрите в двете групи, като на ст. „П. Волов“ ще има пропускателен режим, а зрители на централната трибуна няма да се допускат.

ШУМ.БГ