Двама водачи, управлявали след употреба на наркотици и един, седнал зад волана след употреба на алкохол, са установени от екипи на пътна полиция тази нощ в Шумен и са задържани за срок до 24 часа, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР.

Около 20:55 часа снощи за проверка на бул. “Симеон Велики“ бил спрян водач на лек автомобил БМВ „525“ със сливенска регистрация. Зад волана бил 23-годишен шуменец. Пътните полицаи го тествали с дръг чек, който отчел положителна на амфетамин и канабис проба. При последвал обиск в лекия автомобил униформените намерили плик с около 36 грама суха листна тревна маса, която по негови данни е „марихуана“. Иззета е, предстои да бъде изследвана лабораторно. Мъжът не е дал кръвна проба за анализ.  

Тази сутрин около 06:35 часа екип на пътна полиция спрял за рутинна проверка на бул. “Симеон Велики“ срещу кооперативния пазар в Шумен водач на лек автомобил Дачия Логан с шуменска регистрация. Зад волана бил 45-годишен местен жител. Униформените го тествали за управление след употреба на алкохол на наркотични вещества или техни аналози. Отчетена била положителна на амфетамин и метамфетамин проба. Не е дал кръвна проба за анализ.

Около 00:50 часа на 10 юни екип на охранителна полиция спрял за проверка на ул. “Цар Освободител“ в града водач на лек автомобил БМВ „52“ с шуменска регистрация. Водачът, 52-годишен мъж от Шумен лъхал на алкохол. На място пристигнал екип на пътна полиция, който тествал мъжа с дрегер. Отчетени били 1,89 промила алкохол в издишания от водача въздух. Не е дал кръвна проба за анализ.

По трите случая са образувани досъдебни производства.

ШУМ.БГ