1260 деца се включиха в единствената по рода си образователна кампания "Гората и климатичните промени", която предназначена за ученици от първи до четвърти клас, съобщиха от пресцентъра на СИДП.

Горските педагози от Североизточното държавно предприятие (СИДП), ПП „Шуменско плато“ и Държавното горско стопанство – Шумен посетиха 12 училища в Шумен, Велики Преслав и Нови пазар. В обучението се включиха преподаватели и родители.

Пътуваща „Горичка в количка“ по забавен начин насочи вниманието на децата към причините за промени в климата, запозна ги с работата на лесовъдите в грижа за горите, както и с различните видове горски дървета и животни.

Кампанията "Гората и климатичните промени" е съвместна инициатива на Сдружение "Горичка" и Съюза на лесовъдите в България и се провежда във различни региони на страната.

Зелените уроци на колела помагат на децата да учат чрез преживяване. Мобилният павилион е направен от естествени материали и изцяло отговаря на концепцията на образователната инициатива. Екопътешествието на „Горичка с количка“ продължава към Ловно стопанство „Воден – Ири Хисар“.

ШУМ.БГ