Творчески и спортни занимания организират и през това лято образователни институции за децата на Шумен. От месец юни до края на месец септември децата ще имат възможност да се включат в различни групи, ателиета, клубове.

Летни занимания организират читалищата, Обединен детски комплекс (ОДК), Ученическа спортна школа (УСШ), РБ „Стилиян Чилингиров“, Общински младежки дом (ОМД), като по-голяма част от предлаганите дейности са безплатни.

„Повечето от заниманията са на открито. Стриктно ще се спазват всички условия и мерки за неразпространение на коронавируса и други видове заболявания“, обясни днес заместник-кметът Найден Косев.

ОДК ще организира ателиета и школи от 28 юни до 30 август ежедневно, преподавателите от УСШ ще сформират групи по различни спортове от 1 юли до 30 септември. Шуменската библиотека организира традиционната Лятна работилница в периода юни – август, а в определени седмици занимания организират и читалища в Шумен, Макак, Мътница, Село Васил Друмево, Лозево, Мадара, Дибич, Салманово, Ветрище и др.

Всички занимания, които се предлагат през лятото може да видите в прикачения файл или на сайта на Община Шумен.

ШУМ.БГ