Днес в СК „Плиска” се проведе Спортен празник на ЦПЛР- УСШ „Хан Крум”- Шумен. Той премина под надслов „Заедно можем всичко!” и в него се включиха близо 200 деца от 8 вида спорт - баскетбол, волейбол, футбол, хандбал, лека атлетика, гимнастика, карате, бокс.

Стартът на състезателните игри бе даден от г-н Йонко Божилов, директор на ЦПЛР- УСШ „Хан Крум”, а участниците бяха разделени в две възрастови групи - 3-4 и 5-6 клас. В надпреварата нямаше победители и победени във всяка игра, на първо място бе приятелския дух и любовта към спорта, казаха организаторите от УСШ.

Спортното събитие бе открито от Даниел Даулов, старши експерт младежки дейности, спорт и туризъм, който поднесе приветствие към участниците от името на кмета г-н Любомир Христов. Наградите за участниците бяха осигурени от Община Шумен.

Спортният празник бе част от инициативата „Месец на спорта” в ЦПЛР- УСШ „Хан Крум”. В спортния комплекс „Плиска” се проведоха турнир по футбол за купата на ЦПЛР- УСШ „Хан Крум”, вътрешни турнири по гимнастика, баскетбол и волейбол. До края на месеца ще се проведат още три турнира за купата на ЦПЛР- УСШ „Хан Крум” - по бокс, волейбол и карате.

ШУМ.БГ