С нов офис и амбицията да надградят доверието с управленски капацитет и ясна визия за развитието на България, кандидатите от листата на ПП „Републиканци за България” откриха предизборната си кампания в област Шумен. „На 21 юни заставаме пред вас – жителите на област Шумен, с увереност, че с номер 21 в бюлетината, всички ние ще бъдем част от промяната. Промяна, в основата на която са три стълба -  рaбoтeщ пaрлaмeнт, умнo прaвитeлcтвo, спрaвeдлив cъд”, заяви пред членове и симпатизанти на партията водачът на листата за 30-МИР Шумен Стоян Шайков. Той подчерта, че на предстоящите избори кандидатите за народни представители са доказани професионалисти, с потенциал и ясна визия за бъдещото развитие на страната.

Свидетели сме на скандали, от които се извличат най-вече политически дивиденти. В настоящата тежка ситуация хората очакват от нас работещи решения за справяне с кризата, очакват перспектива, затова ние залагаме на прагматичния диалог, без да отстъпваме от принципите, които сме декларирали и в нашето мото – „За държава с правила”, каза още Стоян Шайков.

Третата в листата Дария Георгиева заяви, че е належащо въвеждането на самостоятелни бюджети за населените места в Община Шумен, тъй като липсата на такива обезмисля изборния процес и е удар срещу демокрацията, тъй като избраният кмет на населено място хората не е зависим от хората, които са го избрали, а от настроенията общинския кмет, който еднолично решава какви финанси да бъдат заделени за всяко едно населено място.

При представянето на листата на ПП „Републиканци за България” областният координатор на партията Гюнай Исмаил подчерта, че основна цел на предстоящите избори е идеите, ценностите и посланията, залегнали в предизборната платформа на „Републиканци за България” да достигнат до широк кръг избиратели. През април всички заедно се убедихме, че можем да преминем невидимата граница на страха. Ясно е, обаче, че уверено трябва да направим следващата крачка – не само да отстраним авторитарното управление, но и да не позволим осъществяването на купен вот в област Шумен. Затова днес призовавам към активно и отговорно гражданско поведение с номер 21 в бюлетината – за Държава с правила.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър на ПП "Републиканци за България" - Шумен