На 24 юни, от 17:30 ч. в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” гостува писателят Георги Атанасов с представяне на новите си поетични книги „Където бях и пак ще бъда” и „Отвъд пътя”. Автора и поетичните му книги ще представи литературоведът Румяна Симеонова, съобщиха от библиотеката.

„Където бях и пак ще бъда” е първият в издателската ни култура сборник със стихове за три поколения във фамилията – за детето, за неговите родители и за родителите на родителите. „Отвъд пътя” е за поетичните представи на автора за отвъд пътя на разбиранията ни за света, в който живеем, и за нас самите.

Георги Атанасов е член на Управителния съвет на Лигата на българските писатели в САЩ и по света, на Съюза на българските писатели и съучредител на Литературен кръг „Смисъл”. Създател и почетен председател е на Сдружение „Форум Демокрит” за изучаване и популяризиране на науката и научните изследвания в България. Автор е на 13 книги – седем стихосбирки, три книги за деца и юноши, повест и монография за издателската дейност в България по време на Първата световна война. Стиховете му са превеждани на английски, руски, украински, турски и италиански език. Носител е на националната награда за поезия „В полите на Витоша”.

ШУМ.БГ