Коалиция БСП за България винаги е призовавала за провеждането на публични дебати между основните политически сили в предизборните кампании, затова подкрепяме инициативата за провеждането на дебат между кандидатите. Това заяви водачът на червената листа Иван Иванов по повод отправена в медиите покана за дебат между водачите на основните партии в Шумен. 

Провеждането на дебати е практика в кампаниите на левицата и на всички избори – и национални, и особено за местна власт, ние предлагаме публични дискусии, които, за съжаление през последните години оставаха без отговор от нашите опоненти, посочи Иван Иванов. Още при откриването на предизборната кампания на БСП за България миналата седмица, водачът на листата заяви, че ще предложи на останалите партии дебати по най-важните въпроси. 

Добре е дебатът да се проведе по конкретни теми, а не в рамките на половин час да си говорим общи приказки, коментира по този повод Иван Иванов. Затова той предлага публична дискусия по три конкретни теми, които бяха изведени като водещи и от гражданското общество, и от анализатори и наблюдатели: 

  1. Визия за управлението на държавата през мандат 2021-2025 г.
  2. Необходимостта от съдебна реформа и гарантиране върховенството на закона
  3. Бъдещето на Шумен през призмата на законодателната власт.

Смятам, че освен водачите, в дебата трябва да участват и вторите в листите, които са потенциални депутати, заяви Иван Иванов. Той настоява също дебатите да бъдат открити за граждани и да се проведат на място, където ще бъде възможно присъствието на повече хора.

БСП за България е готова за разговори за провеждането на публичен дебат преди парламентарните избори, подчерта водачът на левицата Иван Иванов.

Пресцентър БСП за България

Купуването и продаването на гласове е престъпление