Те са възпитани, интелигентни, амбициозни. Те са енергични, изключително сърдечни, харизматични, талантливи и изобретателни. Те са сплотени, артистични, позитивни, личности с широк кръгозор и различни интереси. В редиците им има художници, спортисти, геймъри-информатици, музиканти и танцьори, биолози и хуманитаристи. Те са уникална сплав от разнородни таланти и разноцветни емоции. Те са вече завършилите зрелостници от випуск 2021 на СУ "Трайко Симеонов".

Дипломите за завършено средно образование им бяха връчени на специална церемония, която се състоя в двора на училището. Свидетелството на първенеца на випуска Мари Азнив Такворян връчи лично началникът на РУО-Шумен - г-жа Боряна Николова. Постигналите много добър успех през целия гимназиален етап на обучение и на ДЗИ получиха дипломите си от г-жа Даниела Савчева - началник на отдел "Образование, наука и развитие" в Община Шумен, а Петра Петрова и Емне Али - председател и член на Обществения съвет към СУ "Трайко Симеонов" - предадоха синьо-зелените документи на не по-малко заслужилите ги момичета и момчета.

Дипломантите спазиха традицията и предадоха на първокласниците ключът на знанието, а малчуганите пък обещаха да го пазят отговорно, да бъдат палави и любознателни и в търсене на знания старателни.

Последни напътствия към випускниците отправи класният им ръководител, а директорът - г-жа Галина Сакарова им пожела да останат и се реализират в града и да се върнат в училище като родители.

 

*Платена публикация