Това, което прави впечатление е, че страхът, който беше в предишната кампания само преди два месеца, го няма. Има коренна промяна - хората са доста по-освободени.

Това каза днес на пресконференция в Шумен лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов. Той е в Шуменска област за предизборни срещи с граждани, членове и симпатизанти.

„Имаше структури в държавното управление, които пресираха хората и ги насочваха към управляващата партия. В Шуменска област смяната на областния директор на полицията за нас е един добър знак, защото мога да кажа от собствен опит, от разговори, които съм провеждал с хора знам как директорът на полицията се е интересувал какви срещи съм правил на територията на областта през последната една година. Това, което също знаем е за горските предприятия в Шуменска област, които се управляваха от Бейзат – човек, който беше незаобиколим фактор в ДПС, след това ГЕРБ го превърна в незаобиколим фактор в структурите си“, каза Цветанов.

По отношение на Програмата на партията Цветанов отбеляза, че основният приоритет остава електронното управление. „То може да обедини всички, защото тук няма лява, няма дясна политика – електронно управление, прозрачност, достъпност на бизнеса, на хората, на административните услуги. Това е противодействието на корупцията“, заяви Цветанов.

Той очерта и другите приоритети в управленската програма на „Републиканци за България“ - подпомагане на малкия и средния бизнес, актуализация на бюджета, на пенсиите на българските пенсионери, преразглеждане на системата на делегираните бюджети в училищата, подпомагане на всички деца в детските градини, като  едно от решенията на демографската криза, модерно земеделие със стимулиране на българското производство.

Във връзка с предстоящите избори Цветанов изказа увереност, че ако държавните институции си свършат добре работата, те може да бъдат нормални и честни. „В тази посока служебното правителство все пак трябва да бъде подкрепено, защото те трябва да създадат равни условия за всички и машинният вот е също част от това“, каза той.

Цветан Цветанов изтъкна, че нагласата на „Републиканци за България“ е да прескочи 4 процентната бариера и я определи като „единствената реална добре подготвена партия, с добра експертиза, която може да бъде реална алтернатива на сегашното статукво.“

Лидерът на РБ се обърна и към всички стойностни, честни и добросъвестни симпатизанти и членове на партия ГЕРБ, че е време да направят своя информиран избор.

Той призова гражданите на 11 юли 2021-ва година, 21 век, да предпочетат бюлетина № 21 за шестимата от листата - Стоян Шайков, Радко Железов, Дария Ганчева, Стоян Стоянов, Атанас Димитров, Митко Митков и Билял Руфи, като ги определи като предприемчиви хора, с опит в местната власт и в бизнеса, хора знаещи и можещи.

Пресцентър на "Републиканци за България" - Шумен