БСП за България отправя покана за безплатни дебати в ефира на националната телевизия БСТВ  към водачите и вторите в листите на политическите формации в Шумен. Екипи на телевизията ще бъдат в Шумен на 7 юли, а участниците няма да плащат нищо за публичната дискусия, която ще може да бъде видяна от много зрители, заяви водачът на червената листа Иван Иванов.

БСП за България вече обяви подкрепата си за провеждането на публични дебати между основните политически сили по три основни теми, които са изведени като приоритетни от гражданите на Шумен по време на предизборните срещи на левицата.

Темите, по които левицата иска дебат, са: Визия за управлението на държавата през мандат 2021-2025 г., Необходимост от съдебна реформа и гарантиране върховенството на закона, Бъдещето на Шумен през призмата на законодателната власт.

Провеждането на предизборни дебати е практика в кампаниите на левицата, която винаги е предлагала на опонентите си да представят своите програми в публични дискусии, коментира Иван Иванов и допълни, че в дебатите трябва да участват и вторите в листите, които са потенциални депутати.

БСП за България призовава останалите кандидати да се включат в предоставената възможност за безплатен дебат на 7 юли, за да дискутират пред широк кръг от граждани какво смятат да направят през следващия мандат по посочените три важни теми.

Пресцентър БСП за България

Купуването и продаването на гласове е престъпление