Шуменската Районна избирателна комисия образува 301 секции за парламентарните избори на 11-ти юли. В 251 от тях ще се гласува машинно, тъй като са с над 299 души по списък. Останалите 50 малки секции ще се гласува с хартиена бюлетина, съобщиха от РИК.

Вчера от Централната избирателна комисия са заявили, че за цялата страна са осигурени и ще бъдат разпределени допълнителни 700 машини, но в Комисията в Шумен към момента нямат информация колко от тях ще получат.   

„Във всяка секция ще бъде подсигурено гласуване и с хартиени бюлетини. Взели сме решение и сме изпратили към печатница заявка за 190 000 броя“, каза за ШУМ.БГ говорителят на РИК-Шумен Мариела Великова.

В цялата област в близост до избирателните секции вече са разлепени предварителните избирателни списъци. Те могат да бъдат допълвани до утре, 26-ти, като за целта тези, които нямат регистриран настоящ адрес, различен от постоянния, трябва да подадат заявление в общинските администрации. Също утре изтича и срокът за заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия.

ШУМ.БГ