Докато Централната избирателна комисия решаваше въпроса с набавянето на допълнителни машини за изборите на 11.07.2021 г., от „Изправи се! Мутри вън!“ в Шумен подеха активна разяснителна кампания.

Акцията „С машината е лесно“ започна от централната част Шумен и предложи на желаещите граждани тренировъчно устройство за машинно гласуване. Шестият в листата на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Небат Кадиров, приложи инженерните си познания и създаде копие на истинските машини за гласуване.

Щабът веднага кръсти новото устройство „неБатка“ по името на неговия изобретател. Въоръжени с преносима машина и настроение представителите на „Изправи се! Мутри вън!“ развиха информационната кампания „С машината е лесно“ в Нови пазар, Дибич и Велики Преслав.

За желаещите да тренират гласуването с машина от коалицията съобщават, че ще бъдат на разположение до края на седмицата от 17,00 до 19,00 часа. Устройството „неБатка“ ще позволи на всички да се убедят, че с машината е лесно на централна пешеходна зона в Шумен.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!
Пресцентър на Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“