И тази седмица - от днес до 2 юли, РЗИ - Шумен организира „зелени коридори“ за поставяне на ваксини срещу Covid-19  в имунизационни кабинети в Шумен, Велики Преслав и Нови пазар. Това съобщиха днес от Регионалната здравна инспекция в Шумен.

В Нови пазар имунизационният кабинет на ул. „Христо Ботев“ №22 в сградата на МБАЛ ще работи като „зелен коридор“ през седмицата само в сряда от 10:00 ч. до 14:00 ч.

В областния град имунизационните кабинети на ул. „Калоян“ № 1 (до РУО Шумен) и на  МЦ „Свети Иван Рилски“ ООД в гр. Шумен, пл. „Възраждане“ №1 (Старата поликлиника, източен вход) ще са с работно време от 09:00 ч. до 16:00 ч.

Имунизационният кабинет на ДКЦ І ООД на ул. "Цар Освободител" №100, източен вход ще работи от 13:00 ч. до 16:00 ч., а кабинета на "СБАЛК Мадара" ЕАД Шумен на ул. "Васил Априлов" №63 от 10:30 ч. до 15:00 ч.

Във Велики Преслав имунизационният кабинет на „МБАЛ Велики Преслав" ЕООД  на ул. „Любен Каравелов“ №51 е с работно време от 8:00 ч. до 13:00 ч.

От РЗИ уточняват, че имунизациите ще се правят с всички наличните ваксини - на „Пфайзер“ „Модерна“, „Астра Зенека“ и „Янсен“. От там напомнят, че от понеделник до четвъртък на всяка седмица се ваксинират приоритетно лица на възраст над 60 години и лицата с хронични заболявания, исхемична болест на сърцето, хронична бъбречна недостатъчност, захарен диабет, мозъчно-съдова болест, хронични белодробни заболявания и онкологични заболявания или други по преценка на лекаря. Желаещите да носят документ за самоличност и медицинска документация при хронични заболявания.

Петък, събота и неделя на всяка седмица се ваксинират всички желаещи лица.

ШУМ.БГ