Листата на „Демократична България“ в Шумен е съставена от качествени хора, бойци, които могат да работят в екип за обновлението на България, обяви съпредседателят на обединението Христо Иванов при посещението в града. Листата се води от адвокат Николай Христов и включва доказани юристи и специалисти в няколко други области.

„Тези хора ни трябват в парламента. Ще има огромна работа да се свърши, затова ни трябват компетентни хора, с енергия и експертиза, за да изпълним заявката за промяна. За да не остане тя просто едно балонче, което се носи във въздуха, както често пъти се е случвало“, заяви Иванов.

„Николай Христов е млад, обаче вече пословичен адвокат. Той води дела срещу “свински” медии. Ако още сме на 112-о място, а не на 122-о по медийна свобода, това е в резултат на неговата работа. Няма нито една “свинска” медия, срещу която да не води дела. Той е изключително добър юрист“, добави съпредседателят на коалицията. Сред юристите са още Полина Велчева (референция 103), която по време на протестите в София изваждаше задържаните от арестите, и Гюлджан Сабриева (с преференция 109). Под номер 102 е лидерът на ДСБ в Шумен Васил Тодоров, а Пламен Петров (преференция 105) е ветеринарен лекар.

Христо Иванов припомни, че „Демократична България“ насърчава преференциалния вот, защото дава вътрешна динамика и енергия на кампанията.

„Конкуренция, разнообразие, борба на идеи и при все това – екипност. В нашата кампания макар и да имаме вътрешна конкуренция и динамика, цари изключителна задружност. Това са хора, обединени от една кауза. Не е просто някакъв сбор от хора, а истински отбор на промяната“, заяви той.

“Наистина можете да гласувате доверие на тези хора, че ще изпълнят очакването на българското общество за промяна. Неслучайно доверието в нас се увеличава. Неслучайно ще има една хубава  изненада на изборите“, каза още Иванов.

Той припомни, че темата вече не е за приключилото окончателно управление на Бойко Борисов, а за бъдещото управление и развитие на България.

„Все повече хората виждат, че е дошъл моментът да направим онези дълбоки промени, че българската държавност ще оздравее, че ще имаме реформа на съдебната власт и законност. Че ще спре това ужасно крадене, което изсмуква жизнените сокове на българската икономика и държава. Всичко това са неща, които „Демократична България“ може да направи, защото има програмата, екипа, решимостта и последователността“, каза той.

Цялото видео с представянето на листата в Шумен можете да видите тук

 

Пресцентър на "Демократична България"