Късометражния анимационен филм на българската режисьорка Лина Калчева - "Other Half", е сред селекцията на кинофестивала в Кан.

Продукцията на българката, която се намира във Великобритания, е сред 17-те избрани в класацията на кинофестивала в Кан измежду общо 1835 филма, които са представени от филмовите училища по целия свят.

Наградите ще бъдат връчени на 15 юли.

"В свят, състоящ се от слети двойки, Рен продължава героичен стремеж да намери другата половина с надеждата да стане завършен", гласи анотацията на филма.

Лина Калчева е български режисьор на анимации, която в момента живее във Великобритания. Занимавала се е с изобразително изкуство преди да започне да следва бакалавърска степен по „Изкуство, филм и театър“ в Университета в Рединг, Англия. Впоследствие тя се обръща към сферата на анимациите като комбинация от трите дисциплини, след което тя следва магистър със специалност „Анимация“ в Колежа по комуникации в Лондон, който тя завършва през 2018 г. Записва още една магистърска степен по режисиране на анимация в Националното филмово и телевизионно училище, което тя завършва през 2021 г.

Дарик