"Казаха ми да се снишавам, защото настъпват непредсказуеми политически времена. Обаче аз няма да направя това. ГЕРБ ме подкрепиха 2011, така е и до днес. Заставам явно зад партия ГЕРБ и политиките й. Казват, че сме мутри, казват, че ще ни изчегъртат. Ни то сме мутри, нито ще ни изчегъртат", заяви кмета на Смядово Иванка Петрова, на предизборната среща на коалиция ГЕРБ-СДС в община Смядово, която нетрадиционно преминала под наслов „На кафе с Красимир Вълчев“.

 На срещата  за да подкрепят кандидатите за народни представители от дясната коалиция в 30 МИР - Шумен се бяха събрали над 300 привърженици.

Петрова накратко отбеляза как се е развил и променил живота в общината за изминалите 10 години.  „Смядово е една много малка община - от 7 хиляди души, но и "активно работеща община". Местната власт използва всяка възможност, фонд и проект, за който може да се кандидатства. Бюджетът ни е много ограничен и това, което постигат не става само със собствени средства“, каза тя и поясни ефекта от реализирания план за енергийна ефективност в общината.

 Водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС Красимир Вълчев каза, че единствено в програмата на ГЕРБ санирането е откроено като основен приоритет и напълно безплатно за домакинствата, защото се извършва с европейски средства. „Служебното правителство на практика слага край на програмата с исканото съфинансиране от страна на собствениците на жилища. Това е несправедливо към тези, които чакат да продължи санирането и нямат възможност да участват със собствени средства, и неравнопоставено спрямо онези, които вече живеят в безвъзмездно санирани сгради“, подчерта той.

Вълчев каза още, че санирането е в интерес на хората, защото не само подобрява енергийната ефективност на сградите, но и пести средства за битови сметки, обновявайки сградния фонд.

„В момента ни предлагат една нова кола от 90-те, която не се знае от кого се управлява и на къде ще тръгнат колелата й. Трябва да сме на страната на разума. Нещата стават с надграждане, хубавите неща изискват време. Разчитам на вашата подкрепа, трябва да продължим със съзидателното, а не да рушим“, призова Красимир Вълчев.

На предизборната среща присъстваха още и кандидатите за народни представители Димитър Александров, Деница Спасова, Ралица Тодорова и Добри Стоянов.    

Пресцентър на " Коалиция ГЕРБ-СДС"  - Шумен