Васил Гочев Тодоров е председател на ДСБ - Шумен. Общински съветник. Магистър по география и биология, доктор по екология. Управлява собствен бизнес, като в момента е управител на „Студентски столове и общежития“ ЕАД, Клон Шумен. Семеен с две деца.

Васил Тодоров е кандидат за народен представител от коалиция Демократична България в 30-ти МИР-Шумен - номер 23 в интегралната бюлетина, преференция 102.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Българските граждани ясно виждат как лошото управление, проядено от корупция, забавя силно развитието на България и я държи най-бедна в ЕС. Институциите са пленени. Пачките и кюлчетата в чекмеджетата на властта и замитането им от прокуратурата са емблемата на мафиотския модел на управление на страната.

Ние от Демократична България сме най-радикалната и последователна опозиция на този корупционен модел, който лишава поколения българи от перспектива да градят живота си в свободно и демократично общество.

Ние вярваме, че България може много повече!      

На предстоящите избори свободните граждани могат да премахнат бариерите пред развитието на България. Могат да гласуват за парламент и ново управление, които носят свобода, законност и модернизация. Могат дадат своя вот за политически представители, които имат волята да отстояват фундаменталните демократични и пазарни принципи за:

  •     върховенство на закона;
  •     свободна стопанска инициатива, конкуренция и независими регулатори, охраняващи правилата;
  •     почтеното служене на обществения интерес;
  •     свободни медии;
  •     честни избори.

От Демократична България търсим доверието на българските граждани, за да създадем алтернатива на корупционния модел на управление, която да осигури:

  •     високо качество на живот;
  •     развитие на човешкия капитал на нацията;
  •     съхраняване на природните ресурси и развитие на благоприятна и здравословна жизнена среда;
  •     изграждане на нов граждански патриотизъм за всички българи у нас и по света.

Вярваме, че България може да се движи с много по-висока скорост в развитието си. Да има своето достойно място сред успешните и развити държави, където свободата и предприемаческият дух създават благосъстояние и растеж.

Хората на България го заслужават!      

Вярваме, че ние, свободните граждани можем заедно да изградим България, отзивчива към мечтите на всяко нейно дете. Милиарди се крадат всяка година. Можем да инвестираме тези пари в отглеждането и развитието на нашите деца. Можем да спрем кражбата на бъдеще.

Можем да си върнем страната обратно!

За целта Борисов и ГЕРБ трябва да бъдат отстранени от управлението. Трябва да ликвидираме изградените корупционни мрежи, засмукващи огромен публичен ресурс към обръчите на властта. Трябва да разградим Сарайския модел и да прекъснем механизмите за задкулисното му влияние в икономиката, правосъдието, сектора на сигурността и медиите.

Ние имаме ясна визия как да установим върховенство на закона. Знаем как да постигнем устойчиво подобряване на благосъстоянието на българските граждани.

Това може да се стане като:

  •     Рестартираме правовия демократичен ред, чрез промени в Конституцията и законите, които да освободят институциите от мафиотския захват и да поставят прокуратурата в рамките на демократична отчетност;
  •     Модернизираме радикално страната и стимулираме икономически растеж, основан на иновациите и знанието, инвестициите в научни изследвания, дигиталната трансформация в икономиката и публичните институции, напредничави регулации, по-качествени и повече работни места, които следват от това;
  •     Реализираме истински технологичен и енергиен преход и зелено възстановяване от ковид кризата, чрез инвестиране на средствата от фондовете на ЕС и националния бюджет в проекти с висока добавена стойност, развиване на нови бизнес модели и повишаване на конкурентоспособността на икономиката ни;
  •     Развиваме човешкия капитал чрез ударни инвестиции в ново образование и умения за бъдещето, в отговор на скоростта на промяна в съвременния свят, в здравето на нацията, в култура и в социална защита, в привличане и задържане на талантите и отключването на потенциала на Голямата България заедно с българските граждани зад граница.

България може да бъде свободна страна. В България може да има честни и справедливи правила, просветени и почтени институции. България може да е страна, която да използва настоящата криза, за да премине на нова скорост и радикално да се модернизира.

Нуждаем се от честни избори и от истинска промяна, за да отприщим потенциала на нацията. Това е нашето разбиране за дълг и патриотизъм.

България може много повече!

Пресцентър на "Демократична България - Обединение" - Шумен