С отличие „Почетен знак“ на МВР III степен от министъра на вътрешните работи е награден началникът на Охранителна полиция към ОДМВР- Шумен комисар Йордан Дундаков, съобщи пресцентъра на ведомството.

Отличието е за постигнати трайни резултати, проявена инициативност и професионализъм при изпълнение на служебните задължения и безукорно поведение. Връчено е във връзка с професионалния празник на МВР- 5 юли.

„За мен тази награда е гордост, признание за труда, който съм влагал през последните 35 години откакто съм си избрал професията като призвание. Това съм работил цял живот. Вървял съм по стълбичката от най-ниската длъжност в МВР до най-високата в Охранителна полиция. Работил съм не за да получа награда. Когато ти я дадат означава, че хората, които са те ръководили са те забелязали, и са оценили труда  ти, каза пред ръководния състав на ОДМВР -  Шумен комисар Дундаков при връчване на почетния знак.

Той допълни, че заслугата за това отличие не е само негова, а на структурата, която ръководи през последните три години в шуменската полиция.

Пред пресцентъра на ОД на МВР комисар Дундаков заяви още, че призвание му е пътната полиция. „В шуменската полиция се работи много по превенцията на пътната безопасност. Това, което правим сега в детските градини и в училищата ще даде резултат след 10 години, когато тези деца станат водачи.“. По думите му най-лесно се работи с децата, защото всеки може да бъде дете в униформа. „Когато обясниш, че правилата са нещо просто, но много важно, и когато ги спазваш това те предпазва от всички участници в движението и резултатите идват сами. Децата трябва да бъдат приобщени към работата на полицията, защото едно послание казано от тях ще бъде чуто, ще бъде силно, тъй като  никой не отказва добра приказка и забележка от дете“, каза още комисарят.

Според него към момента това, което липсва в пътната превенция е активната работа с водачите, които са придобили право и имат свидетелство за управление. „Трябва да помислим за начини на тези водачи да им бъде говорено, не само от позицията на наказващ орган. Полицията, освен да санкционира за различни нарушения, трябва да им в помощ“, допъни комисар Дундаков.

ШУМ.БГ