Четири медала спечелиха състезателите на СКК „Киокушин-Шумен“ на завършилата в комплекс Камчия Световна купа на Kyokushin World Union - KWU за младежи и девойки.

В надпреварата участваха близо 430 каратеки от 24 държави и се проведе на 4 татамита и в три възрастови групи (14-15, 16-17 и 18-21 години).

Злато за България и Шумен донесе Виктор Колев във възрастовата група 16-17 г. в кат. до 75 кг. По пътя към шампионската титла Колев записа победи над четирима съперници.

Сребърен медал в Камчия завюва Атанас Георгиев при 55-килограмовите състезатели, който освен това получи и специална награда за „Висок боен дух“.

С бронзови отличия от мащабната спортна проява са шуменците Кристиян Иванов и Виктория Борисова.

Иванов се качи на почетната стълбичка сред най-добрите в кат. до 50 кг при момчета 15-16 г. Виктория Борисова се нареди сред най-силните момичета във възрастова група 16-17 г. в кат. до 50 кг.

Световната купа на Kyokushin World Union - KWU за младежи и девойки бе част от програмата на 15-ия Международен летен лагер по киокушин в Камчия, който се организира от Българска карате киокушин федерация и е под егидата на Световния киокушин съюз. Събитието ще продължи до 11-ти юли, а специално за него пристигнаха над 1200 състезатели, съдии и треньори от 29 държави.

ШУМ.БГ