Пощенската станция, която се помещаваше в къща на кръстовището на улиците "Петър Парчевич" и "Васил Априлов" в Шумен отваря врати в нова сграда. Тя е на ул. ”Македония”№ 53, съобщиха от "Български пощи" ЕАД.

Преместването е съгласно разпоредените от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров в изпълнението на мерки за поетапно осигуряване на по-добри условия на служителите и ползвателите на пощенски услуги.

Пощенска станция осигурява обслужване на важни медицински и обществени институции в града като Комплексен онкологичен център, Многопрофилна болница за активно лечение, Медицинския център към нея, Център за спешна медицинска помощ, както и начално училище ”Княз Борис I”.

Освен пощенски услуги, станцията предлага и услуги по договори с възложители като  заплащане на електроенергия, вода,  телефони,  местни данъци и такси. Извършва се и продажба на е-винетки. В пощата се изплащат пенсии, приемат се и се получават вътрешни и международни парични преводи.

Припомняме, че къщата, в която до 2019-та се помещаваше пощенската станция, бе съборена заради реконструкция на кръговото кръстовище. За нуждите на "Български пощи" община Шумен разположи там фургон. Той обаче не се хареса на пощаджиите.

ШУМ.БГ