Иван Ганчев е юрист, на 32 години, роден и израснал в Нови пазар. От 2019 г. е председател на общинския съвет в Нови пазар.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Най-хубавата част в тази кампания беше надеждата на хората. Навсякъде, от най-малкото село до градовете, видяхме тази надежда за промяна. Това каза на финала на предизборната кампания Иван Ганчев, втори в листата на БСП за България в Шуменски избирателен район.

Той посочи, че левицата е провела толерантна кампания, в която основният акцент са били личните срещи с хората. „Още в началото си обещахме да проведем позитивна и интелигентна кампания. И удържахме на обещанието си. Няма нищо по-хубаво от личните срещи с хората, а през тези седмици те бяха десетки. Успях да прегърна много хора, да стисна много ръце“, заяви Иван Ганчев.

Кандидатът на левицата обаче е изненадан неприятно от факта, че в малките населени места не е имало представители на други политически формации. „Останалите фаворитизирани партии явно смятат подкрепата от тези хора за даденост, която ще получат без да ги посетят, без да ги чуят“, коментира Ганчев.

По време на кампанията той и младежката организация на БСП в Нови пазар организираха интересни инициатива, които привлякоха вниманието на хората. Безспорно най-атрактивна е идеята за облагородяване на лятното кино в центъра на Нови пазар. По инициатива на Иван Ганчев една от стените на киното е изрисувана с портрети на легендарните и обичани български актьори Тодор Колев, Георги Парцалев, Георги Калоянчев, Стоянка Мутафова, Стефан Данаилов. Това е вълнуващ подарък за жителите на Нови пазар, които ще си припомнят любимите си актьори.

Пак по инициатива на Иван Ганчев и младежите от БСП десетки хора получиха чадъри, за да се спасят от лошото време в един от дните на фолклорния фестивал „Еньовски ритми“.  подарихме на всички по един чадър, за да им върнем усмивките в дъжда“, казва Иван Ганчев.

По време на десетките предизборни срещи навсякъде чухме едни и същи проблеми и един и същи въпроси, коментира Ганчев.  „Навсякъде хората говорят за бедността, за липсата на правосъдие, за липсата на сигурност и доверие в институциите. Крайно време е да се изправим пред тези проблеми и да започнем да ги решаваме. Именно затова в управлението на страната са необходими хора с характер и с чувство за отговорност, а ние от БСП знаем как да носим отговорност“, подчерта Иван Ганчев.

В края на предизборната кампания той казва, че кандидатите на левицата са изключително мотивирани да покажат на хората, че заслужават тяхното доверие и ще го оправдаят.

„Виждам много надежда, че промяната предстои. И промяната наистина е необратима. Тя ще се случи на 11 юли и хората разчитат на нас, за да гарантираме сигурност в тази промяна“, каза Иван Ганчев и призова всички, които искат промяна, да подкрепят бюлетина номер 4.

Пресцентър БСП за България
Купуването и продаването на гласове е престъпление