Двама шофьори катастрофираха пияни през вчерашния ден в Шумен, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Около 4,30 часа на 9 юли при полицейски обход  на ул. “Марица“ в Шумен екип на пътна полиция забелязал, че водач на Нисан Капстар с шуменска регистрация ударил паркиран лек автомобил Ситроен Берлинго.

Полицаите проверили водача на Нисана – 22-годишен шуменец, който бил във видимо нетрезво състояние. Тестван бил с дрегер, който отчел 2,45 промила алкохол в издишания въздух. Не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 1 от НК е образувано бързо производство.

Малко по-късно през деня е установен да шофира, след като пил алкохол 59-годишен мъж от Шумен. Той бил хванат при проверка като участник в ПТП.

Сигнал за автопроизшествие на ул. „Алеко Константинов“ е приет малко след 12,30 часа. На място полицаите установили, че 59-годишният шуменец, който управлявал лек автомобил Фолксваген Пасат се ударил с водач на лек автомобил Мазда Примаци.

Водачите на двата автомобила са тествани за алкохол, като пробата на 59-годишния е отчела 2.08 промила. Мъжът е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен, образувано е досъдебно производство.

ШУМ.БГ