37-годишен жител на село Капитан Петко е задържан в полицейското управление в Шумен за хулиганство, съобщиха от полицията.

Малко след 10 часа днес полицейски служител, ангажиран с охрана на секция в селото подал сигнал на мобилен екип за възникнало напрежение в помещението за гласуване. По негови данни между жител на селото и член на секцията възникнал спор на висок тон.

На място веднага е пристигнал подвижен екип. Изяснено било, че в секцията влязъл да гласува 37 - годишен жител. Докато си изчаквал реда за гласуване чул, че заместник-председателя на комисията прави забележка на друг гласоподавател, който придружава майка си и й давал указания как да гласува.

Мъжът му казал да не прави забележки на хората в селото, обменили си реплики, след което 37 - годишният ударил шамар на заместник-председателя  на избирателната комисия. Напуснал помещението и се отправил в неизвестна посока.

В хода на предприетите незабавни действия на полицията извършителят е установен и задържан за срок до 24 часа в РУ - Шумен. След задържането му е осигурена възможност и право да упражни своя вот. За извършеното престъпление по чл. 325 и чл. 131 т. 12 от НК , нанесена телесна повреда по хулигански подбуди е образувано досъдебно производство.

Случаят е докладван на Районна прокуратура – Шумен, съобщиха още от полицията.

ШУМ.БГ