Скъпи симпатизанти и избиратели на ДПС в област Шумен, скъпи братя и сестри, приемете нашата огромна благодарност за това, което сторихте на изборите в неделя. Вашата категорична подкрепа за каузата ДПС  ни прави горди и щастливи и още по-отговорни пред всички Вас.

Още в самото начало на предизборната кампания ние вярвахме, че тези избори ще се окажат знакови за партията ни в региона. И  днес, когато резултатите са ясни и всички виждат, как ДПС-Шумен категорично побеждава и е първа политическа сила в региона, радостта и гордостта, че сме Ваши представители е огромна.

Отново област Шумен е бастион на Движението за права и свободи, отново партията ни може да разчита на своите здрави основи в областта и да залага нови переспективи за неговото развитие в интерес на жителите му.

Бъдете сигурни, че ще направим всичко, което по силите ни, така че да се осъществят Вашите надежди и очаквания. Ние поехме своите ангажименти пред Вас и сега предстои, в тази още по-усложнена политическа обстановка, да се борим за тяхното осъществяване.

За съжаление нашата прогноза, че тези избори няма да отключат политическият клинч, в който е изпаднала страната ни, може ще се сбъднат. Днес изхода от разбитата държавност изглежда още по-труден. Политическите сили, вместо да покажат зрялост, продължават да задълбават в полето на конфронтацията. Отказват да признаят, че доброто бъдеще на България преминава през рестарт на държавността и намиране на консенсус по общите приоритети на страната ни. Ако политиците отново не намерим общото, което да обединява, отново всички горчиво ще съжаляваме. Затова, ние като политическа сила, няма да отстъпим от нашите ценности и принципи за свобода, права и демокрация. В това можете да бъдете сигурни, колкото и сложна да изглежда политическата ситуация днес.

На фона на нашия общ успех в регион Шумен виждаме как уж водещи политически партии в областта на тези избори се сриват. Това е добър  и в същото време горчив урок за всички, които претендират за народното доверие. За него се воюва с постоянство и с неостъпчивост от кауза и  от ценности. Затова казваме, че каузата ДПС е наша обща съдба. Затова ще бъдем заедно и  днес и в бъдеще. 

Бъдете здрави, силни и щастливи !
Искрено Ваша Айсел Руфад!  

Председател на Областен съвет на ДПС-Шумен

 

*Платена публикация