Ако БСП получи мандат от президента за съставяне на правителство, няма да бърза да го връща неизпълнен, а ще опита да предложи кабинет. Такова предложение ще направи Изпълнителното бюро на партията на Националния съвет, обяви на пресконференция лидерът на партията Корнелия Нинова. Решението се очаква да бъде взето на свикания за 25 юни Национален съвет на партията.

Нинова обясни, че за разлика от Трифонов партията й би започнала прозрачни разговори с други партии, ще постави националните приоритети на масата. "На трети избори да се ходи сега би било огромно изпитание и за гражданите, и за държавата. Искаме чрез този трети опит да гарантираме сигурност за България", обяви Нинова. Посочи, че на заседанието на Националния съвет ще бъдат обсъдени и конкретни стъпки за излизане на партията от кризата. След тези избори БСП най-вероятно ще намалее с още осем депутати, а освен това загуби и единствената област, в която спечели през април - Ямбол.

Не се предлагат мерки за смяна на модела, а сегашният като че ли се задълбочава, коментира Нинова по адрес на програмата и проектокабинета, предложен от "Има такъв народ". Дори посочи, че това не е нито програма, нито план, а просто мерки.

Дневник