Прибързаното предлагане на спорен състав на правителство създава риск за миниране на диалога между парламентарно представените политически сили, посочва в своя позиция във "Фейсбук" лидерът на "Демократи за силна България" (ДСБ) и съпредседател на "Демократична България" Атанас Атанасов. Той не споменава изрично името на Слави Трифонов, но от контекста се разбира, че става дума за проекта на правителство, предложен от лидера на "Има такъв народ".

Според Атанасов избирателите искат отстраняването на Бойко Борисов от власт, политическа стабилност и прекратяване на политическата криза.
След изборите: БСП няма да подкрепи кабинет на Трифонов, готова е да приеме мандат

Председателят на ДСБ казва, че свиква заседание на националното ръководство на партията и новоизбраните депутати. На него формацията трябва да изработи своята позиция за участието в ръководството на парламента, да формира позиция по въпроса за образуване на мнозинство, да се обсъди подготовката за внасяне на законопроекти, свързани с основните приоритети на "Демократична България" за развитието на страната и да се изработи позиция за съставянето на правителство.

Дневник