Симфониета-Шумен ще поднесе на своите почитатели на 15 юли от 19.05 ч. в концертна зала  “Проф. Венета Вичева” програма с авторска музика от Георги Андреев. Самият той ще бъде гост-солист на програмата, в която са включени произведения, обединяващи в себе си класическа музика и типичните за страната ни ритми и фолклорни стилове.

Произведенията на Георги Андреев са неизменна част от репертоара на симфонични оркестри, камерни оркестри, ансамбли и солисти, както и от програмата за концертите на Фортисимо Фест. Създател е на множество произведения, както и над 1000 аранжимента на песни и пиеси от много различни жанрове.

Над 80% от сегашния репертоар на НФА " Филип Кутев" е съставен от произведения на Георги Андреев. Музиката му е изпълнявана и се изпълнява на много места у нас и по света, включително и в зали като " Роял Алберт Хол"-Лондон, " Кенеди Център"- Вашингтон, " Симфони Хол"-Осака, "Уанг Тиатър"-Бостън, „Симфони Хол – Бирмингам, "Ейвъри Фишер Хол-Линкълн Център"-Ню Йорк и много други.

На концерта под диригентството на маестро Станислав Ушев ще участват също Милена Ставрева- вокал, Милен Георгиев- кавал и вокална група от ансамбъл „Шумен“.

ШУМ.БГ