Няколко часа, след като съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов се изказа остро срещу решението на лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов еднолично да предложи кабинет, заместник-председателя на формацията Тошко Йорданов го атакува през профила си в туитър.

Вчера пред Би Ти Ви Иванов каза, че идеята на Слави Трифонов е шокирала страшно много хора, като е показала загуба на връзка с реалностите. Той не изключи и вариант ходът да е добре обмислен, като цели разпадането на възможна управленска конфигурация с участието на т.нар. "партии на протеста".

До момента категорична позиция против предложението на Слави Трифонов има БСП. Изявленията на политици от "Изправи се! Мутри вън!" също дават знак, че коалицията не би го подкрепила. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не дава директен отговор, въпреки че е питан не веднъж. ДПС пък запазват пълно мълчание.

На този фон Тошко Йорданов започва атаката си срещу Христо Иванов в "Туитър", като сменя профилната си снимка в социалната мрежа с такава, на която Иванов гледа едва ли не влюбено Бойко Борисов. Освен това зам.-председателят на "Има такъв народ" пише: "Умният човек много, ама много би трябвало да внимава, когато говори публично и да мисли за последствията. Ако мисли"

Той допълва, че ако не е била партията на Слави Трифонов "тиквата щеше още да е премиер. "Не хващате ли реалността? Наблюдавам с тъга чудовищното късогледство и министерски мечти на т.нар. "политически лидери". Ок!", казва пък друг туит.

"Пак да припомня защо Тиквата не е премиер! Разбирате ли накъде ви бия? ЦИК при 100% обработени протоколи: "Има такъв народ" печелят изборите. Партията на Слави Трифонов води и при вота в чужбина", пише още заместник-председателят на победилата на изборите формация.

Тошко Йорданов повтаря и тезата на Слави Трифонов, че ако предложението премиер да стане Николай Василев е създаване на НДСВ 2, то след като Христо Иванов е бил министър на Бойко Борисов, това означава ли, че "Да, България" са ГЕРБ 2?"

Заместникът на Слави Трифонов е ретуитнал и много други постове, в които се изразява подкрепа за хода на лидера на "Има такъв народ".

Дневник