Акция на полицията срещу безразсъдните мотоциклетисти в града започва в Шумен в началото на следващата седмица, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Усилията на полицейските служители ще бъдат насочени към ограничаване на предпоставките за тежки инциденти на пътя с участие на мотоциклетисти в активния мотосезон. Пътните полицаи ще следят стриктно дали водачите са правоспособни, дали мотоциклетите им са регистрирани и дали се движат с предпазни каски.

Нулева толерантност ще бъде прилагана към водачите на мотоциклети, които създават голям шум, управляват безразсъдно и застрашават безопасността на движението.

Ще се извършват проверки на водачи на мотори както в светлата, така и в тъмната част на денонощието. Те ще бъдат както в града, по участъци от уличната мрежа, които предразполагат развиване на по-висока скорост, така и извън Шумен. Ще се следи техническата изправност на превозните средства, включително наличие на шумозаглушители, и дали водачите управляват след употреба на алкохол или наркотични вещества и техни аналози.

Целта на полицейската операция е да се преодолеят проблемите с така наречените „мото хулигани“. Зад нея твърдо застават представители на мотоклубове в региона, добавиха от полицията.

ШУМ.БГ