Състезатели от клубовете по шах в България и представители на играта от Румъния се включват в 7-то издание на Националната индивидулна купа по ускорен шах и блиц „Мемориал Стоян Иванов“. Очаква се около 90 шахматисти да участват в надпреварата, която ще се проведе на 24 и 25 юли в зала „Арена Шумен“.

„За първи път на 6 от дъските ходовете, които правят играчите, ще се предават пряко на сайта ChessBomb. Това става възможно, след като благодарение на президента на СКШ „Шумен“ Илиян Хараланов, бяха закупени електронни шахматни дъски“, каза днес на брифинг в общината председателят на клуба Атанас Димитров. Той допълни, че интересът към състезанието е голям, но клубът е готов с организацията. Димитров благодари на Община Шумен за подкрепата, която им оказва за развитието на шахмата и за провеждането на „Мемориал Стоян Иванов“.

Състезанието ще започне в 11,00 часа в събота, а награждаването на най-добрите ще се състои в неделя след 12,30 часа.

Общ награден фонд на турнирите (ускорен шах и блиц) е 4000 лева. Победителят в турнира получава и купа, а първите трима в крайното класиране ще се окичат и с медали. Златен, сребърен и бронзов медал получават и най-добре представилите се в категориите U16, U14, U12, U10.

ШУМ.БГ