Директорът на шуменската пожарна комисар Иван Иванов е награден от Министерството на вътрешните работи (МВР). Комисар Иван Иванов получава едно от най-високите отличия в МВР - Почетен знак II степен, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР.

Предложението до вътрешния министър за връчване на отличие на комисар Иванов е направено от директора на ГДПБЗН - МВР гл. комисар Николай Николов.  

„Изключително съм благодарен за тази награда, но тя е оценка както за моята, така и за работата на всички колеги от шуменската дирекция. Заедно сме преодолявали различни тежки ситуации, винаги сме едни от първите, които пристигат на произшествия. Виждаме страха  в очите на хората, и винаги помагаме. В днешния ден ( на 20 юли, в Деня на пророк Илия пожарникарите имат професионален празник, бел.ред.) сме отново на линия“, коментира комисар Иванов, цитиран от пресцентъра.  

В системата на МВР комисар Иванов започва работа през 1991 година. „Много произшествия съм посетил и като пожарникар, и като ръководител на екипите. Не мога да забравя инцидентът в Хитрино, не мога да забравя пожарът през месец август миналата година в смесената гора над кв. Дивдядово. Изключително тежка ситуация, динамична, но благодарение на упоритата и целенасочена работа на огнеборците се справихме и не допуснахме разпространението към квартала и ПП „Шуменско плато“, казва Иван Иванов..

„Пожелавам на всички колеги да са здрави и да работят все така отговорно и всеотдайно“,  допълва комисар Иванов.

Поздравителен адрес за празника в шуменската пожарна е получен от директора на ОДМВР - Шумен ст. комисар Владислав Мишев. „Високо ценя вашата всеотдайност, риска, който ежедневно поемате в борбата с огнените стихии и кризисни ситуации за спасяване живота и здравето на хората. Нека Св. Пророк Илия бди над всички вас“, пише в поздравлението директорът на областната дирекция.

ШУМ.БГ