От полицията алармират, че в ранния следобед днес на стационарни телефонни номера в село Иваново са направени опити за телефонни измами.

"Получени са обаждания от непознат мъж, който се е представил за д-р Иванов. Казал, че се обажда от болницата, където лекуват техни близки от ковид. Измамникът обяснил, че състоянието им е тежко и имат нужда от скъпоструваща терапия от Америка, която е на стойност 8 500 лева", съобщават от ОДМВР. След като хората веднага са задали допълнителни въпроси са разбрали, че става дума за опит за измама по телефона.

От ОДМВР-Шумен напомнят, че сценариите за измами могат да бъдат различни, като често в тях се споменават имена, за които твърдят, че са на лекари, полицаи, прокурори, следователи и други длъжностни лица. От полицията призовават да не се предоставят никакви лични данни на непознати хора по телефона.

И още, ако получат обаждане по телефона от непознат, който им иска пари, по какъвто и да е повод да затворят веднага, след като чуят сигнал „свободно“ да се свържат със своите близки или да подадат сигнал веднага на телефон 112.

ШУМ.БГ