Мъж и жена загинаха на място при тежка катастрофа на главния път между разклоните за селата Градище и Черенча. Пострадали са още трима души, които са откарани в МБАЛ – Шумен без опасност за живота.

Сигнал за катастрофата е подаден около 12:55 часа и към мястото веднага са изпратени екипи на полиция, пожарна и бърза помощ.

В ПТП-то са участвали две леки коли и тежкотоварен камион, предаде репортер на ШУМ.БГ.

Лек автомобил Пежо 307 с шуменска регистрация се е движел в посока Търговище – Шумен. На около 2,5 км. преди разклона за село Градище става челен удар между лекия автомобил и камиона, който е със софийска регистрация. При инцидента е засегнат трети автомобил, който е с регистрация от Велико Търново.

На място загиват мъжът и жената от Пежото. Мъж и жена от автомобила с търновска регистрация и шофьорът на камиона са откарани в шуменската болница с наранявания, без опасност за живота.

На място са следователи и прокурор. Тепърва ще се установява причината за катастрофата и  дали шофьорът на Пежо-то е направил неправилно изпреварване. Такова в този участък от пътя не е разрешено.

От пресцентъра на полицията в Шумен съобщиха, че пътят е непроходим и е създадена организация за обходен маршрут през пътен възел Белокопитово.

По-късно от полицията съобщиха, че водачът на влекача - 66-годишен от врачанското село Кунино е с фрактура на десен крак. 63-годишният шофьор на Хюндай Лантра, с великотърновска регистрация е с фрактура на лява ръка, а 60- годишната му съпругата е със счупена дясна ключица и лява ръка.

От полицията съобщиха, че загиналите при катастрофата са 52-годишен мъж от Шумен и 48-годишната му съпруга.

От пресцентъра на ОДМВР допълниха, че 52-годишният мъж, който бил зад волана на лек автомобил Пежо 307 с шуменска регистрация, е предизвикал произшествието, след като е навлязъл в лентата за насрещно движение, при което се ударил челно в идващия тежкотоварен влекач с прикачено полуремерке  Рено Премиум. След удара пежото се завъртяло на пътното платно и ударило движещия се след него лек автомобил Хюндай Лантра с великотърновска регистрация.

ШУМ.БГ