Общинският съветник от Шумен Добромир Драев влезе във физически сблъсък с колегата си и бивш кмет Красимир Костов. Заради агресията председателят на местния парламент Ася Аспарухова прекрати временно заседанието.

Причина за агресията на Драев стана изказване на Костов относно финансирането на скаутски клуб “Мадарски Конник” по повод докладната на първия за отпускане на 15 хил. лв. за финансиране на клуба.

Драев отправи остри реплики и към кмета на община Шумен Любомир Христов. После,  след като изблъска с ръка Красимир Костов Драев каза остри думи и на общинския съветник Даниела Русева. 

Заседанието на местния парламент бе прекъснато за 10 минути. При подновяването му Красимир Костов взе думата, като поиска да се направи тест за употреба на наркотици на Добромир Драев. „Аз имам големи притеснения от станалото в днешни ден тук в Общинския съвет. Като видях разширените зеници на Драев имам съмнения за употреба на наркотици“, каза Костов.

При тази негова реплика Добромир Драев отново се втурна към бившия кмет на Шумен. Този път не стигна до него като беше спрян от останалите съветници.

След това Драев бе помолен от председателя Ася Аспарухова да напусне залата и той го направи.

По-късно общинският съветник Даниела Русева призова Добромир Драев да си подаде оставката от местния парламент. „Аз се извинявам като човек, който е предложил г-н Драев в листите. Тъй като той не благоволи да се извини на никого, затова искам аз да се извиня за това, че съм го предложила. И както съм го предложила, искам да го призова да си подаде оставката от Общинския съвет. Не може ние да берем срама на такива общински съветници“, обяви Русева.

В залата не последва отговор от Драев.

ШУМ.БГ