"Извинявай" не работи" С тези думи лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков коментира условията, които новата политическа формация поставя на ГЕРБ и ДПС, за да преговаря с тях след изборите. В интервю за Би Ти Ви на въпрос "отваряте ли вратите за ГЕРБ и ДПС" той отговори: "Даваме им критерий, който е почти невъзможен, но ако го направят - браво. Това с "извинявайте" няма да стане".

По думите на Петков, за да бъде приемана като потенциален партньор, ГЕРБ би следвало не само да признае за непрозрачно похарчените милиарди чрез банката за развитие и инхаус поръчките, но и да се съгласи на смяната на главния прокурор и съдебна реформа и да приеме, че отговорните за закононарушенията ще си понесат наказанията. От ДПС се очаква да се разграничи напълно от Делян Пеевски, когото САЩ посочиха като корумпиран, вместо да "чуваме, че Байдън се е объркал".

Петков каза, че изборните листи на "Продължаваме промяната" ще са къси, като вече са определени водачите и подгласниците им. Повечето са хора, които Петков и Василев познават лично от Харвардската програма в Софийския университет.

Дневник