Финалното коалиционно споразумение е готово и може да бъде утвърдено утре до края на деня. За тази цел БСП е свикала присъствен пленум утре. Това стана известно след лидерска среща на представители на четирите партии, провела се в Народното събрание.

Асен Василев от "Продължаваме промяната" посочи, че срещата е била необходима, за да се изчистят последните елементи по законодателната програма на споразумението.

"Работиха екипите дълго време, накрая се стигна до лидерска среща, така че финалните текстове да могат да бъдат гласувани от националните органи. Те вече са готови, надяваме се, че напълно оторизирано коалиционно споразумение ще има утре до края", обяви Василев.

Той съобщи че всичките текстове ще станат достояние на българското общество, така че всеки да знае каква ще бъде програмата на правителството за следващите 4 години, за да има пълна придвидимост.

"Хубавото в този формат е, че комуникацията тече непрекъснато, за да имаме едно работещо правителство", добави Кирил Петков.

    Вървим към формирането на едно стабилно правителство, което се надяваме да остане в следващите 4 години.

Кирил Петков, лидер на "Продължаваме промяната"

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че Националният съвет на БСП ще се проведе в петък от 13 часа. По думите ѝ всички бележки по законодателната програма са били уточнени. "Имахме заблежки по законодателната програма в социалната сфера, но всичко е решено и е разположено в проектобюджета за догодина", каза Нинова.

Дневник