15-годишен младеж от Нови пазар и 34-годишен негов роднина от Шумен са задържани за притежание на наркотици, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Униформените получили информация, че непълнолетен жител на Нови пазар държи наркотични вещества. Вчера отишли на проверка в дома му на ул. “Васил Петлешков“. При претърсването намерили 134 розови хапчета с форма на щит, които при направения полеви тест реагирали на метамфетамин. Иззети били и около 5 грама марихуана.

Успоредно с това било извършено и претърсване в частен дом в село Мадара, обитаван от 34-годишен шуменец – роднина на 15-годишния. Там били намерени и иззети около 5 грама зелена тревна маса и пликче с бяло-жълто прахообразно вещество, които по негови данни са марихуана и метамфетамин. На друг адрес, обитаван от 34-годишния в Нови пазар са намерени и иззети две пликчета от по 1 грам бяло прахообразно и бяло кристалообразно вещество, за които твърди, че са амфетамин и метамфетамин.

Двамата са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. Образувано са досъдебни производства за извършени престъпления по чл. 354 А ал. 3 от Наказателния кодекс, добавиха от полицията.

ШУМ.БГ