3 чувала с марихуана са намерени и иззети при претърсване в имот в новопазарското село Сечище. Задържани за трима души, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Арестите са извършени вчера, като до тях се стигнало след рутинна пътна проверка.

Около 14,30 часа край Нови пазар на разклона за село Памукчии за проверка бил спрян лек автомобил Опел Астра. Зад волана бил 35-годишен мъж от града. Той преди време бил хващан да кара дрогиран, имал и присъди за кражби, затова униформените решили да прегледат по-обстойно колата. Открили около 160 грама суха зелена маса, която при направения полеви наркотест реагирала на марихуана. В мъжа намерили и 17 семена канабис.

В автомобила пътувал и 33-годишен от Нови пазар. В джоб на якето му намерили бурканче с около 20 грама марихуана.

Полицаите разбрали, че двамата се връщат с току-що купена “трева”. Знаели, че преди това са се снабдявали от друг новопазарчанин, който имал имот в село Сечище. Затова отишли на незабавна проверка там.

Там в къща, обитавана от 37-годишен мъж, открили 3 чувала суха марихуана с общо тегло 11 килограма. В избено помещение на същия имот намерили още 4 буркана с общо 200 грама и един буркан с канабисови семена. Там криминалистите открили също и металдетектор, 16 монети и 3 пръстена с вид на антични.

Тримата мъже са задържани. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под ръководство на окръжната прокуратура, уточниха от полицията.

Къде е оранжерията, в която е отглеждана намерената марихуана, към момента не е ясно.

По-късно от пресцентъра на Апелативна прокуратура съобщиха, че към наказателна отговорност ще бъдат привлечени само двама от тримата арестувани вчера. Водачът на Опела С.С. (35 г.) и собственикът на имота  в Сечище Р.Й. (37 г.) са задържани за срок до 72 часа, като ще бъде внесено искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение Задържане под стража".  

ШУМ.БГ