С обновен състав авторският спектакъл на Съби Събев „Задявки надигравки” дава началото на творческата 2022-ра година на ДКТ "Васил Друмев". На 15 януари от 11.00 ч. ще бъде представена фолклорната игра по популярни български народни песни и танци в зала „Патиланчо”, а на 16 януари в неделя по същото време и на същото място детската публика ще гледа  театралната игра „Жълтата Червена шапчица” по Джани Родари.

През почивните дни на следващата седмица - 22 и 23 януари, на шуменските малчугани ще гостува кукленият театър от Търговище с постановката „Косе Босе” по Рада Москова, авторски спектакъл на Ели Хрусанова-Златанова и Христо Златанов. В неделния ден за децата ще бъде  представена невероятната приказка „Закуска за принцеса” от Янко Митев. Спектакълът е носител на Награда за образователен театър от 21-то издание на Националния куклено-театрален фестивал “Михаил Лъкатник” – Ямбол 2019.

И още две представления ще гледат децата през януари - на 29 януари ще бъде представен на малките зрители спектакъла „Тримата братя и златната ябълка” по народната приказка, а на следващия ден в неделя „Историята на мистър Хепи” по Доналд Бисет.

Възрастните ще гледат в края на месеца постановката на Бойко Илиев „Осъдени души” по Димитър Димов. Тя ще се играе на 27 януари на шуменска сцена от 19.00 ч.. На 25 и 26 януари шуменският театър ще гостува на Открита сцена „Сълза и смях” в столицата с комедията „Михал Мишкоед”, след което  на следващия ден ще гостува с комедията в Казанлък. Спектакълът е посветен на 165 години от първото представление в Шумен.

ШУМ.БГ