През последните няколко седмици скандалите около "Даунинг стрийт" 10 и Борис Джонсън не са спирали. А за капак на всичко се появи и старо видео, което показва как британският премиер танцува, а сънародниците му вероятно са изпитали известна доза неудобство гледайки го.

Клипът, очевидно заснет преди появата на пандемията от COVID – обиколи повечето социални мрежи ден, след като Джонсън призна, че е присъствал на събиране с много алкохол в градината на "Даунинг стрийн" 10 по време на първият локдаун в Англия. Въпреки че, настоя премиерът, това е било "работно събитие", а не парти.

Видеото включва песента "All Night Long (All Night)" на Лайънъл Ричи, жена, размахваща светлинен меч и неудобни движения от страна на Джонсън.

Оригиналният източник на 40-секундния клип не е ясен.

Журналистът Хенри Дайър предположи, че клипът е от времето на Джонсън като кмет на Лондон. Той дели дансинга с тогавашния председател на Лондонската асамблея на коледно парти (може би през 2013 г.).

В момента Джонсън е в центъра на огромен скандал. Британската общественост иска оставката му, тъй като стана ясно, че няколко партита са били проведени на "Даунинг стрийт" 10, включително едно в навечерието на погребението на принц Филип. Премиерът не е присъствал на тези партита, но те повдигат въпроса - колко често се нарушават правилата от хората във властта?

Dnes.bg