Двама шофьори, качили се зад волана след употреба на алкохол, установиха екипи на полицията през уикенда, трети пък бе хванат да кара, след като е взел наркотици, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР.

18-годишен варненец е дал положителна проба за употреба на канабис. Младежът шофирал Алфа Ромео и бил спрян за проверка на ул.“ Цар Освободител“ в Нови пазар на 22 януари.
Тестван бил с дръг чек, който отчел положителна на канабис проба. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. За извършено престъпление по чл. 343 „ Б“ ал. 3 от НК е образувано бързо производство.

Също на 22 януари в Шумен около 18:20 часа на бул.“ Симеон Велики“ при отработване на пътнотранспортно произшествие за употреба на алкохол бил тестван водач на лек автомобил Мерцедес Ц 200 с шуменска регистрация. Пробата с дрегер на 62-годишния шуменец отчела 1,51 промила. Мъжът е отказал да даде кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ от НК е образувано бързо производство.

Около 15:30 часа на 21 януари на ул. “Самуил“ в Нови пазар за проверка бил спрян водач на лек автомобил Пежо 206  с търговищка  регистрация. Зад волана бил 34-годишен мъж от Нови пазар. Пътните полицаи го тествали с дрегер, който отчел 0,63 промила в издишания въздух. Водачът бил с влязла в сила присъда за шофиране след употреба на наркотични вещества. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 2 от НК е образувано бързо производство.

ШУМ.БГ