Със заповед на министър-председателя Кирил Петков за заместник областен управител на област Шумен е назначен Николай Колев. Днес Николай Колев официално встъпи в длъжност, съобщиха от пресслужбата на Областна администрация.

Досегашните заместник областни управители Албена Бабева-Сланева и проф. д-р Сашо Евлогиев са освободени със същата заповед. Шуменска област ще остане с един зам. областен управител.

Областният управител Владимир Йолов заяви, че очаква заедно с новоназначения си заместник да продължат да работят активно, да създадат нов модел на управление в област Шумен с работещи институции и бързо решаване на проблемите на хората.

Николай Колев е на 43 години. Роден е през 1979 г. в Шумен. Завършил е Професионална гимназия по икономика в града. Притежава бакалавърска степен по специалността „Счетоводство и контрол“ от Икономически университет-Варна. Магистър е по финансов мениджмънт в Стопанска академия „Димитър Ценов“ - Свищов. Има дългогодишен опит в частния сектор и международния бизнес, заемал е ръководни мениджърски позиции. През последните две години е управлявал административни проекти в страната, добавиха още от Областна администрация.

ШУМ.БГ