14 златни, 4 сребърни и 6 бронзови медала спечелиха състезателите на спортен клуб „Шуменска крепост“ от държавното първенство по кик бокс в стил лоу кик. Тези отличия отредиха и първото място в отборното класиране за шуменци в конкуренцията 45 клуба от страната.

В шампионата, който се проведе в зала „Арена Шумен“, участваха 330 бойци във възрастовите групи от деца до мъже и жени. Срещите се играха на два ринга, като повечето от двубоите бяха много оспорвани.

„Видяхме силно първенство. Всички показаха добра подготовка и голяма желание да се изяват на ринга. Видяхме и много качествени двубои. Това е разбираемо, защото това състезание е сито за попадане в националните отбори за Европейското първенство за мъжа и жени и Световното за юноши и девойки“, коментира председателят на Българската федерация по кик бокс и муай тай Галин Димов.

Златни медали от първенството за СК „Шуменска крепост“ спечелиха: Ерик Плешка, Илия Манолов, София Костюк, Габриел Чергански, Алекс Ангелов, Анатлоий Антоха, Хелин Алпер, Йолина Димитров, Владислав Слав, Атанас Атанасов, Мирослав Атанасов, Мариян Петков, Георги Атанасов и Полина Галинова.

Със сребърни отличия са: Михаил Антоха, Никол Маринова, Михаил Бернацки,Алексей Чилей.

Бронзови медали спечелиха: Павлина Димитров, Илия Илиев, Добромир Петров, Артьом Слав,Димитър Петромилов, Хасан Алпер.

За най-переспективен състезател на турнира бе определен Габриел Чергарски от СК „Шуменска крепост“. Другата индивидуална награда за най-техничен състезател получи Жулиен Риков от „Десант“ Добрич.

С три медала от шампионата се окичиха състезателите на клуб „Авитохол“ от Нови пазар. Александър Дериволков спечели сребърно отличие при юношите младша възраст. В същата възрастова група Богомил Маринов е с бронзов медал. С бронз се окичи и Берг Джалил при деца 10-12 г.

ШУМ.БГ